Dirigente

Dirigente
Yentl Vanderiviere

Het koor verwelkomde in augustus 2020 de jonge Brugse dirigente Yentl Vanderiviere als opvolgster van Mia en begon samen met haar verwachtingsvol aan een nieuw hoofdstuk.
Yentl studeerde muziekpedagogie en geeft lessen MCV (notenleer), zang, koor en muziekinitiatie aan STAP Roeselare . Ze zong 5 jaar bij het dameskoor Scala onder leiding van de broers Kolacny en deed ervaring op als dirigente bij het Roeselaars koor Amigrande. Verder is ze actief als zangeres en pianiste in verschillende bands waaronder Close Up uit Brugge en Filet Americana uit Ooigem.  

 

Dirigente (1996-2020)
mia-kerst
Mia Demeurisse

Mia Demeurisse was lerares Algemene Muzikale Vorming en Samenzang, eerst aan de Stedelijke Muziekacademie van Izegem, later aan het Stedelijk Conservatorium te Brugge.  Ze behaalde de Eerste Prijs Notenleer en het Pedagogisch Getuigschrift aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Gent.  Aan het Stedelijk Conservatorium van Brugge behaalde zij het diploma Uitmuntendheidsgraad piano.

Verder studeerde zij zang bij Peter de Smet en Hilde Coppé.  Zij heeft een uitgebreide koorervaring opgedaan bij diverse koren en ondernam met het Roeselaars Kamerkoor meerdere concertreizen o.a. naar Hongarije, Frankrijk, Duitsland, Portugal.  Jarenlang dirigeerde zij het kinderkoor “De Vrolijke Nootjes”.  Zij richtte in 1996 het koor The Bare Necessities op.