Historiek

 

The Bare Necessities 1996

The Bare Necessities 2004

 Het begon klein en ongedwongen toen vrienden rondom een piano samen zongen  halverwege de jaren negentig.  De vriendengroep ontwikkelde zich tot een heus koor waarbij wekelijkse repetities en de opbouw van een gevarieerd repertoire vooraf gingen aan de zoektocht naar een naamgeving.  In 1996 werd gekozen voor The Bare Necessities uit het Jungleboek.  Baloe, de beer uit het boek, fungeert reeds vele jaren als onze mascotte. 

Zelf durven de zangers zich dan ook wel eens de Bears noemen.

Het koor kent een aantal vaste waarden, zoals  het jaarlijks lenteconcert in eigen beheer en de winterse benefietconcerten.  Sinds 2001 zingen de Jingle Bears tijdens de Kerstperiode voor het goede doel op de Brugse pleintjes en in de binnenstad.  Samen met onze winterse benefietconcerten levert dit geld op voor een welgekozen goed doel zoals vzw Oranje (2014), vzw Ter Muiden (2015), vzw De Kantel (2016) en vzw ’t Veldzicht (2017).

De jubilea van het koor laten we niet onopgemerkt voorbijgaan. We vierden ons 10-, 15- en 20-jarig bestaan met feestelijke concerten in de Brugse Stadsschouwburg, muzikaal ondersteund door een schitterend combo. 

Het koor neemt verder trouw deel aan het driejaarlijkse Brugse Korenfestival.

In 2016 zongen wij, als één van de twaalf laureaten, een auditieconcert in de halve finale van het Provinciaal Koorfestival, georganiseerd door de provincie West-Vlaanderen.

The Bare Necessities worden regelmatig gevraagd voor gastoptredens en waren al genodigden bij diverse organisaties.  Het koor houdt ook van wat uitdaging en van bijzondere projecten. Er werd reeds enkele malen succesvol geconcerteerd met de Brugse big band Swing Time Society.  Het koor fungeerde op de achtergrond tijdens Rockopera met Steve Ryckier en stond in 2012 op het podium in de musical My Fair Lady in de Gentse Vooruit.  In september 2015 verzorgden de Bears het koorgedeelte van de musicalbewerking van Mozarts Toverfluit, georganiseerd door de vzw Artbij in de Brugse Stadsschouwburg.

Sinds 2011 wordt het koor gevraagd om de kern te vormen van de openingsgroep ‘Brugge Feest’ in de H. Bloedprocessie.  We openen de processie feestelijk zingend ‘Brugge, jouw bloed stroomt door mijn hart!’