Prehistorie

Het begon klein en ongedwongen toen vrienden rondom een piano samen zongen halverwege de jaren negentig. Onder impuls van dirigente Mia Demeurisse ontwikkelde de vriendengroep zich tot een heus koor : The Bare Necessities. Onder Mia’s muzikale leiderschap ontwikkelde het koor zich tot het kwalitatief hoogstaand meerstemmig koor dat het vandaag is. In de zomer van 2020 besliste Mia (na een kwart eeuw) om haar dirigeerstokje op te bergen. Het koor verwelkomde in september ’20 de jonge Brugse dirigente Yentl Vanderiviere als opvolgster en begon samen met haar verwachtingsvol aan een nieuw hoofdstuk.

Het koor kent een aantal vaste waarden, zoals een jaarlijks lenteconcert in eigen beheer en de winterse benefietconcerten. De opbrengst van deze benefietoptredens ging de afgelopen jaren naar vzw Oranje (2014), vzw Ter Muiden (2015), vzw De Kantel (2016), vzw ’t Veldzicht (2017), vzw Binnenstad (2018) en vzw De Kade (2019).

De jubilea van het koor laten we niet onopgemerkt voorbijgaan. We vierden ons 10-, 15- en 20-jarig bestaan met feestelijke concerten in de Brugse Stadsschouwburg, muzikaal ondersteund door een schitterend combo.

The Bare Necessities worden regelmatig gevraagd voor gastoptredens en waren al genodigden bij diverse organisaties. Sinds 2011 vormt het koor de kern van de openingsgroep ‘Brugge Feest’ in de H. Bloedprocessie. We openen de processie feestelijk zingend ‘Brugge, jouw bloed stroomt door mijn hart!’.